• 22.05.08, 09:16
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sõõrumaa hakkab sõnnikust elektrit tootma

Suurärimees Urmas Sõõrumaa energiakontsern BEN Energy kavatseb koos Järvamaa loomapidajatega ehitada Aravete külje alla elektrijaama, mis töötab sõnnikuküttel.
Biogaasi tooraine hangib jaam osaühingu Aravete Agro loomalautadest, kirjutas Eesti Ekspress. "See firma on üks suuremaid tegijad omas vallas ja sõnnikut on seal muljet avaldav kogus, 100 000 tonni," ütles jaama rajamisega otseselt tegeleva ettevõtte Baltic Biogas juhatuse liige Henry Uljas.
Aravate Agro juhatuse esimees Leonid Linkov lubab, et uus jaam vähendab ümbruskonnas levivat sõnnikuhaisu ning annab odavat soojust alevi kütmiseks.
Jaama ehitamiseks taotleb ettevõte toetust PRIA-lt ja Aravete jaam peaks valmima tuleval või ületuleval aastal.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele