Autor: Hille Tressum • 21. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spacecom on asunud koondama

Tööinspektsiooni andmeil on tänavu esimese nelja kuuga teinud töölepingu kollektiivse lõpetamise taotluse inspektsioonile 63 ettevõtet, mida on mullusest ligi kaks korda rohkem.

Suurte koondajate seas figureerib ka transiidiärimehe Oleg Ossinovski juhitud ettevõte Spacecom.

Tööinspektsiooni avalike suhete nõuniku Tõnu Vare sõnul on tänavu kollektiivse koondamistaotluse esitanud 63 ettevõtte 1929 töötaja koondamiseks.

Suurimad taotlejad on Pärnus tekstiilitootmisega tegev Pärnu linavabrik ning raudteevedudega opereeriv transiidiärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Spacecom. Spacecom on koondamise vajadust põhjendanud raudteevedude täieliku lõpetamisega, mis leiab aset käesoleva aasta 25. mail ning raudteeinfrastruktuuri läbilaskevõime puudumisega käesoleval ja tuleval aastal. Inspektsiooni andmete kohaselt lõpetab ettevõte töölepingud vahemikus 24.-27. mai.

Spacecom ei soovinud antud teemat kommenteerida. Sõnades, et peagi edastavad nad põhjalikult selgitava pressiteate.

Lisaks kahele eelnimetatutele, kuulub suuremate koondajate hulka veel Narvas asuv metallitöödega tegelev ettevõte Hiab Balti, mille eelmise aasta majandustulemustest selgus, et ettevõtte majandustegevuse kahjum ulatus 31 miljoni kroonini.

Koondamislaine käib üle ka teisest tekstiilitootjast Joli Teenindus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077