Jordaania nõus eestlastega põlevkivi töötlema

Jordaania Kuningriigi peaminister Nader
Dahabi sõnul otsustas Jordaania valitsus põlevkivivarud kasutusele võtta ning
teha sel alal koostööd Eesti Energiaga.

Peaminister avaldas lootust, et koostöö jõuab kiiresti reaalsete tulemusteni ning Jordaaniasse kerkivad peatselt elektrijaam ning õlitehas, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

„Eesti Energia jaoks on tegemist keeruka, tõsise ja pikaajalise projektiga. Eestil on tehnoloogia ja kogemused põlevkivienergeetika valdkonnas, mida me tahaksime jagada ka teiste põlevkivi kasutamisest huvitatud riikidega. See saab toimuda aga vaid juhul, kui tehtav koostöö on majanduslikult tasuv mõlemale poolele,” märkis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts täna Ammanis toimunud kohtumise järel.

Parts kohtus ka Jordaania energeetikaminister Khaldoun Qteishatiga, kellega arutas Jordaania energiamajanduse hetkeolukorda ja tulevikuväljavaateid. Kuna Jordaanias ei leidu naftat ega ka arvestataval hulgal maagaasi, on põlevkivi kasutuselevõtmine energiaallikana üks paremaid võimalusi kiiresti kasvava energiatarbimise katmiseks. „Kui kahe riigi energiaettevõtted ning Jordaania valitsus jõuavad mõlemale poolele kasulike kokkulepeteni, on Eesti valmis Jordaaniat aitama,” ütles Parts.

Jordaania impordib praegu 96 protsenti tarbitavast energiast, mis maksab enam kui viiendiku riigi sisemajanduse kogutoodangust. Põlevkivivarud, mis ületavad Eesti omi 40 korda, pakuvad samas võimalust olukorra muutmiseks.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara