Autor: Mariliis Pinn • 28. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud: nafta hind kahekordistub mõne aastaga

Norra naftaanalüütik Svein Erik Larsen ja sealse Landsbanki aktsiastrateeg Terje Nyborg ei kahtle, et naftabarreli hind tõuseb 2015. aastaks 200 dollarini, kirjutas Postimees.ee.

«Meie arvates on tõenäolisem, et nafta hind on 2015. aastal 150 ja 200 vahel, mitte 50 ja 100 dollari vahel», ütles Nyborg Dn.no'le.

Mitmed maailma analüütikud on rääkinud, et tugeva nõudluse kasvu tõttu jätkub niigi pidevalt rekordeid püstitanud naftahinna tõus edaspidigi. Olukorda raskendab seegi, et suurte naftaleidude vahele jääb pikk aeg.

Nyborgi sõnul ei aitaks suured leiud hetkeolukorda väga palju parandada, sest võtab aega, et ehitada puurtornid ja alustada tööd, näiteks on pool praegu Saudi-Araabias toodetavast naftast pärit Ghawari naftaväljalt, kus alustati suurtootmist 1960. aastatel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077