24. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur: uus koondamishüvitise kohustus ainult rõõmustab tööandjat

Leibur AS-i personalijuht ja jurist Kristi Relvik ütles, et uue töölepinguseaduse plussideks on paindlikkus ja kaasaegsus ning koondamishüvitise maksmine ühe kuu eest rõõmustab iga tööandjat.

Relviku sõnul on veel seni kehtiv töölepinguseadus liiga jäik. „Tööandja algatuse lepingu lõpetamine on üks olulisemaid probleeme. Hetkel seaduses kehtivaid lõpetamise aluseid on praktikas keeruline rakendada,“ lisas ta.

Relvik märkis, et uue seadusega on lepingu ühepoolne lõpetamine läinud paindlikumaks. „Uue töölepinguseaduse peamine pluss on see, et on töölepingu lõpetamise võimalusi on täiendatud ja kaasaegsemaks muudetud.“

Personalijuht-jurist tunnistas, et ettevõtete kohustus senise nelja kuu koondamishüvitise asemel maksta hüvitist ühe kuu eest, tõenäoliselt rõõmustab tööandjaid.

Samuti leiab Relvik, et sõltuvalt tööstaažist koondamishüvitiste maksmine on õigustatud. „Ühe ja kümne aastast staazi ei saa võrdsustada,“ lisas ta.

Relvik rääkis, et Leiburis on suhtelist palju kõrge staaziga töötajaid. „Ettevõttel on näide ka 49 aastase staaziga töötaja kohta. Ning neid töötajaid on palju, kes on ettevõttes üle kümne aasta töötanud.“

„Iga aastaga muutub tootmine modernsemaks ja läheb rohkem masinatesse. Eks iga tootja eesmärk on inimtööjõudu vähendada,“ ütles ta. „Drastilist vähendamist lähiaastatel Leiburis ette ei näe. Vähemalt paar järgnevat aastat jätkame tootmist samamoodi,“ lisas Relvik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077