21. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prokurör loeb Weroli eksjuhtide süüdistust ette kolmapäevani

Prokurör Marge Püss lõpetab Weroli eksjuhtide süüdistuse ettelugemise alles kolmapäeva hommikuks. Alles kolmapäeva pealelõunaks kutsus kohus välja esimese tunnistaja.

Tartu maakohtu andmetel jätkab prokurör homme hommikul Jõgeva kohtumajas süüdistuse avaldamist. Ettevõtte vara väljakantimise kõrval süüdistab prokurör Weroli eksjuhte ka rahapesus, võltsimises ja ametiseisundi kuritarvitamises.

Kui kogu süüdistus saab ette loetud, küsib kohtunik Weroli endistelt juhtidelt Erki Aavikult, Helmo Hainsoolt ja Tõnu Jaanimetsalt, kas nad tunnistavad end süüdi selles, et firma sai omal ajal kümneid miljoneid kroone kahju.

Alles seejärel saab kohus minna tunnistajate kuulamise juurde.

Kõige suurem kahju tekkis Werolile rapsiseemne ülevarumisest. 2005. aastal ostsid veel riigi omandis olnud Weroli juhid rapsi kokku kümneid tonne enam, kui nõukogu neid oli volitanud. Seejuures maksis Werol rapsi eest maailmaturu hindadest rohkem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077