15. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laima šokolaadiliinid seisavad

Läti magusatootja Laima on peatanud ajutiselt šokolaadi ja kompvekkide tootmise.

Ametliku selgituse järgi on tootmine peatatud tehnilistel põhjustel, aga mitteametlikud allikad väidavad, et ettevõtte laod on juba maiustusi täis, mille järele on nõudlus kõrgete hindade tõttu kahanenud, vahendas baltictimes.com Läti lehte Latvia's Netkariga Rita Avize.

„Tootmine on organiseeritud nõudluse järgi. Selles, et laod on täis, pole midagi ebaharilikku. Tuleb tagada, et kauplustel meie toodetest kunagi puudust ei tekiks,” selgitas Laima avalike suhete juht Ingars Rudzitis.

Laima esindajate sõnul on aasta esimese kolme kuu jooksul nõudlus Laima toodete järgi kasvanud, maiustusi müüdi kaalu järgi 14% rohkem, samuti kasvasid Laima teiste toodete müügikogused.

Laima kuulub NP Confectionary AB grupile, mis omakorda kuulub 97% osas Islandi ettevõttele Nordic Partners ja 3% osas Juris Jonaitisele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077