10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud ootavad General Electricult häid tulemusi

Analüütikud ootavad homme esimese kvartali tulemusi avaldavalt General Electricult kasumi 16-protsendilist kasvamist 51 USA sendini aktsia kohta, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Tööstuskonglomeraat ise teatas jaanuaris, et kasum võib kasvada neli kuni kümme protsenti 50 kuni 53 USA sendini aktsia kohta.

Ettevõtte tegevjuhi Jeffrey Immelti strateegia panustada jõujaamade müügile välisriikides ning suunata rohkem ressursse äriühingutele mõeldud finantstoodetele aitab tööstusgiganti paremini laveerida USA majanduskasvu aeglustumise tingimustes. Nõudlus jõujaamade ning veetöötlusseadmete järele on arengumaades sealhulgas Lähis-Idas, kasvanud, mille tõttu on kasvanud järsult müük infrastruktuuriüksuses, mis on kontserni suurim. Ettevõtte ennustuse kohaselt kasvas üksuse kasum 15 kuni 20 protsendi võrra.

Paremuselt kaks järgmist üksust on ettevõtte 18. jaanuaril tehtud ennustuse kohaselt tööstusdivisjon ning telekanal NBC Universal, millede kasumid peaksid olema kasvanud kümme protsenti.

General Electricu aktsia hind on alates 15. märtsist kerkinud 15 protsendi võrra ning sellest on kasu saanud ka Immelt ise, kes ostis märtsis alguse General Electricu aktsiaid viie miljoni dollari väärtuses.

Artikli autor omab General Electricu aktsiaid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077