1. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätis tõuseb elektri hind ligi 40%

Tänasest tõuseb Lätis elektri hind märkimisväärselt, elektri tariifid tõusevad 37 protsendi jagu, kuid gaasi suurtarbijad peavad maksma 20 protsenti enam.

Tänasest tõuseb Lätis elektri hind ligi 40 protsenti, kuid gaasi suurtarbijad peavad maksma 20 protsenti enam, vahendas BBN. See ei tõuka ainult inflatsiooni tagant, vaid ähvardab tõsiselt ka Läti tootjaid.

Läti majandusministeeriumi sõnul tõstab elektrihinda kõrge inflatsioon, mis on tõusnud veel 0,7%. Majandusminister Kaspars Gerhardsi sõnul püsib inflatsioon käesoleval aastal stabiilselt 12-13% piiril, vahendas kohalik ajaleht Biznes Baltija.

„Elektrihinna tõus on sellesse arvu juba sisse arvestatud, seetõttu pole alust rääkida prognoositud inflatsiooni hüppest,“ selgitas minister.

Läti ettevõtted ministri arvamust aga ei jaga. „Peale 37,6% hinnatõusu elab Läti üle nii kaupade kui ka teenuste terava hinnatõusu,“ on automüügiga tegelev ärimees Janis Riekštins veendunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077