Börsikommentaar: kahe nädalaga kaks aktsionäride vara võõrandamisotsust

Eesti investoreid on tabanud viimase kahe
nädala jooksul kaks võõrandamisotsust, millest kummagi puhul pole selge, kui
palju ja mil määral aktsionäridele kuuluvat vara võidakse võõrandada.

14. märtsil otsustas Merko Ehituse juhatus ja nõukogu otsustas seoses maadevahetuse kriminaalasjaga eraldada ettevõtte varadest 300 miljonit krooni. Kuidas see eraldumine täpselt teostub, selgub alles 15. aprillil. Paanikat pole teadmatus meie palju näinud investorite hulgas küll tekitanud, aga ettevaatlikuks on teinud küll. Alates Merko Ehituse jagunemise teada andmisest 14. märtsil, on ettevõtte aktsia hind langenud kümme protsenti kolme aasta ja nelja kuu madalaimale tasemele. Tallinna börsiindeks on langenud samal perioodil 1,7 protsenti. Täna lisandus Merko Ehituse aktsia hinnalangusele 3,66 protsenti.

Teine teade võõrandamisotsusest andis vahetult enne pühi ehk möödunud neljapäeval teada Kalev. Nimelt võib Maksu- ja Tolliamet suhkrutrahvi blokeerida 40 protsenti tütarettevõtte Kalev Real Estate Company aktsiatest. Jälle on raske hinnata, kui suure osa moodustab potentsiaalselt blokeeritav osa Kalevi varast. Kui aga saab teoks magusatootmise ning muu toiduainete tööstuse osa müük Alta Capitalile, on kinnisvarafirma ilmselt uue Kalevi väärtuslikum osa (kui seal üldse peale investeerimisfondilt saadava raha midagi väärtuslikku on), sest Kalev Meedia tegeleb momendil ja ilmselt ka lähikuudel rahapõletamisega.

Investorid jäid täna siiski äraootavale seisukohale ning ühtegi tehingut Kalevi aktsiatega ei sooritatud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara