Börsikommetaar: pidu lõppes varakult

Pärast teisipäeval toimunud viie aasta
suurimat rallit läksid USA aktsiaturud taas kiiresti langusse, sest investoritel
tekkis kahtlus Föderaalreservi suutlikkuses krediidikriisi lahendada.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,38 protsenti 12110,24 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks kukkus üle poole protsendi.

Aktsiahindade langusele andis hoogu ka nafta hinna kerkimine üle 110 dollari barrel. Nafta hinnaralli ning majanduskasvu aeglustumine on vähendamas nõudlust musta kulla järele, mistõttu olid löögi all suuremad naftatöötlusettevõtted. Nii kukkus Kirde-USA suurima naftatöötleja Sunoco aktsia hind 7,2 protsenti 53,35 dollarini. Riigi suurima naftatöötluskompanii Valero Energy aktsia hind langes 5,86 protsenti 50,65 dollarini. Kahanesid ka energeetikagigantide Exxon Mobili, Chevroni ning ConocoPhillipsi aktsiate hinnad.

Üha kallimaks läheb ka naftakompaniidel uute leiukohtade otsingu- ja uuringutööd. USA suuruselt kolmas naftakompanii ConocoPhillips teatas, et ühe barreli leidmise ja arendamise hinnaks kujuneb järgmise viie aasta jooksul keskmiselt 16 dollarit, võrrelduna 13 dollariga eelmisel aastal ning kümne dollariga eelmisel viiel aastal keskmiselt, kirjutas Bloomberg.

Suurte kukkujate hulgas olid elektroonika jaemüüjate aktsiad. Nii kukkus peamiselt elektroonikakaupadele spetsialiseerunud RadioShacki aktsia hind 5,06 protsenti 15,40 dollarile. Circuit City aktsia hind kukkus pea viis protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara