Autor: Hille Tressum • 26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koldetuli: küttepuude äriga ära ei ela

Koldetuli kaubamärgi all Järvamaal Türil küttepuid turustava ettevõtte VTM Pluss juhatuse liikme Mart Teesalu sõnul on küttepuu turg tänu soojale kliimale soiku jäänud.

Krõmpsud talveilmad on möödanik. Juba paar aastat jutti on talved võrdlemisi soojad, mis tõttu inimesed ostavad aina vähem kütte- ja kaminapuid.

Küttepuudega tegeleva ettevõtte VTM Pluss juhatuse liikme Mart Teesalu nentis, et paljalt küttepuude toomisega siin enam ära ei ela.

"Hetkel valitseb turul täielik vaikus, kaup praktiliselt seisab. Eelmisel aastal oli müük mõnevõrra suurem kui käesoleval aastal ja kiita pole midagi. Seetõttu olemegi ellujäämise nimel oma tegevuse veidikese ümberorienteerunud ehk küttepuudest kaubaaluste tootmisele," sõnas Teesalu ning lisas, et küttepuude tootmisele siiski täielikult kriipsu peale ei ole tõmmatud, kuid prioriteedid on muutunud.

"Müüme oma võrkkottidesse pakendatud kuivatatud küttepuid ka suuremates kaubanduskeskustes, ehitusmaterjalide müügikeskustes ning aianduskeskustes, kus samamoodi on müük nigel. Eks see ole tingitud ka sellest, et inimesed on endele küttepuid varunud aga kuna olulist külma ei ole olnud ei ole ka neid ära kasutatud."

Kuna küttepuude müümine ei tasu end enam ära on ettevõte hakanud tegelema kaubaaluste tootmisega.Teesalu hinnangul on kaubaaluste tootmine pigem sundseis , kui äriidee.

"Kaubaaluste turg on hetkel laiem kui küttepuudel ning meil on ka kindel klientuur välja kujunenud. Kuid tuleb tõdeda, et ka selles sfääris kerge ei ole. Lõunanaabrid Lätist on hakanud jõudsalt turule suruma pakkudes kaupa ligi 15% odavamalt, kui meie," sõnas mees.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077