Autor: Agnes Ojala • 20. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Portugal rajab maailma suurima päikeseelektrijaama

Portugal kavatseb juba 2010. aastaks kogu tarbitavast energiast 45% saada taastuvatest allikatest. Valitsuse hinnangul on peagi võimalik jõuda isegi 60%ni.

Ühe osana plaanist luuakse näiteks Lõuna-Portugali Moura linna külje alla suur päikesepaneelide väli. Kokku pannakse Euroopa kõige päikeselisemale 130 hektari suurusele väljale 2525 tenniseväljaku suurust paneelidega kaetud raami, mis end pidevalt liigutavad, et kinni püüda võimalikult palju päikeseenergiat, kirjutas BBC.

Sellega saab Moura elektrijaam maailma suurimaks fotoelementidel töötavaks elektrijaamaks, olles konkurentidest viis-kuus korda suurema võimsusega. Elektrijaama omanik Acciona kavatseb sellega aastas katta 30 000 kodu elektrivajaduse.

Praegu on Portugalis kasutatavast elektrienergiast taastuvatest allikatest toodetud 39%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077