14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreenholmlased õpivad müüjaks ja turvameheks

Kuigi sajad Kreenholmist koondatud naised õpivad riigi toel uut ametit, pole sobivat tööd lihtne leida – pakutav müüja või valvuri teenistus pole paljudele kontimööda, töökäsi vajavaid firmasid on Narvas aga vähe.

Endine kreenholmlane Raissa Popova tunnistas, et koondatute elu pole meelakkumine, kirjutas Postimees. «Tööd on Narvas raske leida, eriti vanematel inimestel,» tõdes ta. «Ma ei oska eesti keelt, ei tunne arvutit, minu konkurentsivõime pole tööturul kuigi suur.»

Praegu õpib Popova turvatöötajaks, kuid tunnistab ausalt, et ei kujuta end selles ametis ette. «Praktika oli väga raske, olin sellest lausa transis,» nentis ta.

Kreenholmi naiste sõnul kirjeldab praegust olukorda kõige paremini info, mille kohaselt suutis eelmisel suvel 300 koondatust leida tööd vaid 12 inimest.

«Paljud käivad kursustel,» selgitas end Lisaks nimetanud endine kreenholmlane. «Õpitakse arvutit, eesti keelt, müüja või turvamehe ametit,» märkis ta.

Ka Jelena Zolina on praegu praktikal ehitusmaterjalide kaupluses ABC, kuid palgale saamine ei ole veel kindel. «Mind võeti kohe praktikale, aga üldiselt tundub töö leidmine üsna raske olevat,» tõdes naine.

Neid kreenholmlasi, kes müüjaks saada tahavad või selleks sobivad, pole aga palju. Narvas uue supermarketi avanud Maximas leidis töö vaid 20 endist Kreenholmi töötajat, samas pakkus kauplus tööd 160 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077