A. Le Coq hakkab siirupeid tootma

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq siseneb
siirupite turule ning toob müügile naturaalset mahla sisaldavad Aura
siirupid.

Ettevõtte eesmärgiks on saada käesoleva aastaga 15% turuosa Eesti siirupiturul, teatas ettevõte.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõte juba pikemat aega planeerinud siirupite turule sisenemist, kuna vastav tehnoloogia ja tooraine on ettevõttel juba varasemalt olemas. „Siirupid moodustavad ühe osa kogu joogiturust, millel A. Le Coq veel tänaseni tegutsenud ei ole,” kommenteeris Noop uude segmenti sisenemist. Ettevõtte juht märkis, et uude segmenti sisenemine sobib kokku ka A. Le Coqi visiooniga olla juhtiv joogitootja Eestis.

Noobi hinnangul eristub nende toode turul olevatest analoogidest just tervisliku mahlasisalduse poolest. “Usume, et tänu tervislikule, 25% mahlasisaldusega siirupitele saavutame aasta lõpuks 15% turuosa,” on Noop kindel.

Eestis on siirupite turu mahuks ca 17-19 miljonit liitrit arvestatuna ümber valmisjoogile vastavalt tootjate poolt antud soovituslikule lahjendusvahekorrale.

Uued Aura siirupid on suunatud eelkõige lastega peredele, kus on sageli tarvis valmistada suurtes kogustes mahlajooki.

A Le Coq on Eesti suurim joogitootja, kelle toodete sortimendis on 10 tootegruppi, neist suurimad on õlu, vesi, mahl ja karastusjook. Eesti suurima joogitootja kogumüük tõusis 2007. aastal kokku üle 138 miljoni liitri, kasvades 2006 aastaga võrreldes 8%. A. Le Coq olulisemateks brändideks on A. Le Coq, Fizz, Aura ja Limonaad.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara