Autor: Agnes Ojala • 6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A. Le Coq hakkab siirupeid tootma

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq siseneb siirupite turule ning toob müügile naturaalset mahla sisaldavad Aura siirupid.

Ettevõtte eesmärgiks on saada käesoleva aastaga 15% turuosa Eesti siirupiturul, teatas ettevõte.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõte juba pikemat aega planeerinud siirupite turule sisenemist, kuna vastav tehnoloogia ja tooraine on ettevõttel juba varasemalt olemas. „Siirupid moodustavad ühe osa kogu joogiturust, millel A. Le Coq veel tänaseni tegutsenud ei ole,” kommenteeris Noop uude segmenti sisenemist. Ettevõtte juht märkis, et uude segmenti sisenemine sobib kokku ka A. Le Coqi visiooniga olla juhtiv joogitootja Eestis.

Noobi hinnangul eristub nende toode turul olevatest analoogidest just tervisliku mahlasisalduse poolest. “Usume, et tänu tervislikule, 25% mahlasisaldusega siirupitele saavutame aasta lõpuks 15% turuosa,” on Noop kindel.

Eestis on siirupite turu mahuks ca 17-19 miljonit liitrit arvestatuna ümber valmisjoogile vastavalt tootjate poolt antud soovituslikule lahjendusvahekorrale.

Uued Aura siirupid on suunatud eelkõige lastega peredele, kus on sageli tarvis valmistada suurtes kogustes mahlajooki.

A Le Coq on Eesti suurim joogitootja, kelle toodete sortimendis on 10 tootegruppi, neist suurimad on õlu, vesi, mahl ja karastusjook. Eesti suurima joogitootja kogumüük tõusis 2007. aastal kokku üle 138 miljoni liitri, kasvades 2006 aastaga võrreldes 8%. A. Le Coq olulisemateks brändideks on A. Le Coq, Fizz, Aura ja Limonaad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077