Elektrienergia nappus Lõuna-Aafrikas tõstis kulla hinna rekordtasemele

Kulla hind kerkis täna kõigi aegade
kõrgeimale tasemele, sest Lõuna-Aafrika Vabariigi kullakaevandused olid sunnitud
elektrienergia nappuse tõttu töö katkestama.

Londonis kerkis väärismetalli hind 921,30 dollarini unts, ületades eelmist rekordit pea protsendi võrra. Kulla hinnale mõjus soodsalt ka baasintresside kärpimise tõttu nõrgenenud dollar ning nafta hinna kerkimine taas üle 90 dollari barrel.

Maailma suuremate kullakaevanduskompaniide hulka kuuluvad AlgloGold Ashanti, Gold Field ja Harmoni teatasid, et katkestasid kulla kaevandamise pärast seda, kui riigile kuuluv energiakompanii Eskom teatas, et ei garanteeri kaevandustele elektrienergiaga varustatuse. Seetõttu jäid maa alla minemata tuhanded kaevurid.

Aafrika suurima kullakaevanduskompanii AngloGoldi aktsia hind langes Johannesburgis 8,7 protsenti, Gold Fieldi aktsia hind kukkus 11 protsenti.

Lõuna-Aafrika Vabariik kaotas möödunud aastal alates 1905. aastast püsinud maailma suurima kullatootja tiitli Hiinale, märgib Financial Times. Möödunud aastal kasvas kulla toomine Hiinas 12 protsenti 276 tonnini, Lõuna-Aafrika Vabariik aga tootis 272 tonni, mis on kaheksa protsenti vähem kui 2006. aastal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara