Autor: Mariliis Pinn • 15. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liinile langetatud puu jättis elektrita 2500 tarbijat

Eile kella 11.45 ajal langetasid Kaarma vallas Pähklas metsa raiunud mehed kõrgepingeliinile puu, mis tekitas liinil lühise. Ülepingetest tekkinud nelja lühise tõttu jäid elektrita peamiselt Kuressaare linna Smuuli elamurajooni ja Sikassaare küla vahelised alad.

Jaotusvõrgu Saarte piirkonna dispetšikeskuse juhataja Villord Lauli sõnul kukkus metsalangetajate puu 10-kV pingega elektriliinile, kirjutas Oma Saar. “Ülepingete tõttu tekkis neli suurt lühist,” selgitas Laul ning lisas, et suurem osa klientidest said elektri tagasi tunni jooksul. Kõige kauem oli vooluta Kudjape, kus suudeti elekter taastada alles kella kolme paiku pärastlõunal.

Lauli sõnul puu liinile langemine elektrivõrgule väga suurt rahalist kahju ei tekitanud. “Side oli puruks ja traat oli lihtsalt vastu traaversit, sellest lühis tuleneski,” selgitas dispetšikeskuse juhataja, lisades, et liini parandamine võttis aega mõne tunni. Laul hindas elektrivõrgule tekitatud kahju umbes tuhandele kroonile.

Tema hinnangul jäi nelja lühise tõttu elektrita erinevatel aegadel kokku umbes 2500 klienti.

Kümneks minutiks olid sunnitud uksed sulgema ka suuremad kaubanduskeskused, teiste seas Tooma kauplus ja Selver.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077