Autor: Mariliis Pinn • 15. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bush kurtis Saudi Araabia kuningale muret kõrge naftahinna pärast

USA president George W Bush kohtus OPEC esindajatega ja palus tõsta nafta tootmismahtu, öeldes, et oodatavasti mõistab naftakartell, mida kõrge kütusehind USA majandusel teeb.

Bush sõnul kohtus ta Saudi Araabia kuninga Abdullahiga ja rääkis naftahindadest, mis hiljuti kerisid 100 dollarini barreli eest, kirjutas FoxNews.

„Nafta hind on väga kõrge ja see rõhub meie majandust,“ ütles Bush. „Ma loodan, et OPEC mõistab, et tootmismahte on vaja tõsta ja saab aru, et kui üks nende suurimaid kliente kannatab, siis ostetakse naftat ja gaasi,“ ütles Bush enne Saudi Araabia ärimeestega kohtumist.

Saudi Araabias on maailma suurimad naftavarud. OPECi riikidest tuleb 40% maailma naftast ja Saudi Araabial on seal suurim võim, kuna kolmandik OPECi varudest tuleb sealt.

Kallinev kütusehind kägistab USA majandust, üks gallon bensiini maksab juba 3 dollarit ehk 8,5 krooni liiter. Suured kulutused bensiinile ja majade kütmisele jätavad inimestele vähem raha, mida kuskil mujal kulutada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077