Autor: Hille Tressum • 7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq: suurendame töötajate kompetentsust

Elcoteqi kommunikatsioonijuhi Jaanus Pautsi sõnul ei plaani ettevõte tootmist Eestist välja viia, pigem panustavad nad personali kompetentsuse tõstmisele.

Möödunud aasta lõpus soovisid äriregistri andmetel 145 Soome ettevõtet tootmist Eestis lõpetada. Pidevalt kasvavad palgad ja meretranspordi hindade kahekordistumine viimaste aastate jooksul on tootmise Soomes muutnud tulusamaks kui Eestis.

Pautsi sõnul otsib ettevõtte pidevalt soodsaimaid tootmiskohti. Kuid firmale on oluline see, et tootmine lõppturust kaugel ei asuks.

"Mida kaugemal on tootmisriik, seda kauem jõuab toode lõppturule. Meile aga on oluline see, et toode jõuaks turule võimalikult kiiresti, ehk siis kui toote väärtus on kõrge. Ettevõte ei saa kasu sellest, kui toodetakse kuskil odavas riigis toode, mis jõuab lõppturule alles siis, kui selle väärtus on juba mõnevõrra langenud" sõnas Pauts.

Kommunikatsioonijuhi sõnul ei ole ettevõttel plaanis ka kedagi koondada. Pigem panustatakse töötaja kompetentsuse tõstmisele.

" Mida kompetentsem on töötaja, seda parem meile. Näiteks, kui ühel liinil tööd ei ole ei pea me töötajat koju saatma ja talle selle eest raha maksma, vaid saame ta edasi suunata mõne muu asja tootmise peale" märkis Pauts.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077