Autor: Agnes Ojala • 20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järgmisest aastast kehtivad uusehitistele karmid energianõuded

Valitsus võttis täna vastu määruse, millega kehtestatakse uutele hoonetele selged energia-alased nõuded.

Määrus puudutab kõiki ehitatavaid ja oluliselt rekonstrueeritavad elamuid ja muid hooneid, kus sisekliima tagamiseks, tarbevee soojendamiseks ning olme- ja muude elektriseadmete kasutamiseks vajatakse energiat, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Alates 1. jaanuarist tohib kõikides ehitatavates väikemajades energiakasutus aastas olla maksimaalselt 180 kWh ruutmeetri kohta, korterelamutes 150 kWh ruutmeetri kohta ning büroohoonetes 290 kWh ruutmeetri kohta.

Lisaks on määruses kirjas ka nõuded hoone suvisele sisetemperatuurile, välispiirete soojustamisele, tehnosüsteemidele ja hoonete energiavarustusele. Määrus toob ära ka energiatõhususe arvutusreeglid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077