10. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitseamet: segadused tootenimetustega

Tarbijakaitseameti peadirektor Helle Aruniit tõdes, et tooteretseptidest ning muutunud pakenditest tuleb palju segadust, mis nõudlikumaid tarbijaid ka nurisema paneb.

„Toodete koostise teemat oleme ka ise üles võtnud ja uurinud,“ ütles Aruniit, kelle kinnitusel pöörduvad nende ametisse aegajalt ka rahulolematud tarbijad. Oma suurimaks võiduks peab tarbijakaitseamet seda, et mitmed kohukeste tootjad tunnistasid, et on asendanud osa piimarasva taimse rasvaga ning nõustusid selle ka pakendile kirjutama.

Lihatooted võivad sisaldada maitseaineid, kuid allergeenid tuleb pakendil kindlasti välja tuua. Kui juust sisaldab taimseid rasvu, ei saa seda nimetada juustuks, ehkki ainult taimerasvast ka juustu teha ei saa.

Aruniit lisas, et näiteks hakkliha ei tohi ka müüa hakkliha nime all, kui sellesse on segatud sojajahu. „Oh sa poiss!“ hüüatas ta kuuldes, et Rakvere lihakombinaadi perehakkliha sisaldab sea- ja loomaliha kõrval ka sojat ning maitseaineid. „Läheme seda kindlasti kontrollima.“

„Hindadele ei saa me kätt ette panna,“ märkis Aruniit samas. Kui toidukauba kilohind tarbijale üle jõu kasvab, tuleb tal otsida lihtsalt väiksemat pakendit. Samas tasub endiselt vaadata ka kilohinda, kuna silma järgi on vahel üsna raske vahet teha, kas pakend sisaldab toodet 250 grammi või 145 grammi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077