Autor: Agnes Ojala • 22. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Glaskek panustab uue aknatehasega puidudefitsiidile

Glaskeki juht ja omanik Indrek Pajuri loodab jahtuva ehitusturu tingimustes uut aknatehast avades, et ostjaid jagub ning paneb lootused puidudefitsiidile.

„Avame täna tehase, kus hakkame tootma puittooteid. Arvestades, et praegu on puit defitsiitne materjal, usun, et meil kliente ikka jagub,“ märkis Pajuri.

Aknatootja sõnul peaks siinsele turule jääma umbes 30% toodangust, ülejäänu läheb ekspordiks. Lisaks Glaskeki praegustele sihtriikidele, Lätile, Leedule, Venemaale, Soomele, Islandile ja Norrale, laiendab ettevõte müüki Norras ja Rootsis.

„Loodame, et saame uue tehase täisvõimsusel tööle järgmise aasta kevadeks. Käive peaks selle abil kasvama 15-20%,“ rääkis Pajuri. Tänu suurtele investeeringutele tehnoloogiasse peaks tõusma ka tootmise efektiivus.

„Investeerisime tehasesse 10 miljonit eurot. Investeering oli nii suur peamiselt just tehnoloogia tõttu ja tootmine uues tehases on tunduvalt automatiseeritum,“ lisas ta.

Glaskek avab täna Tartus Baltimaade suurima 8000 ruutmeetri suuruse puitakendetootmise tehase, milles hakkab tööle 80 inimest. Uues tehases on kavas valmistada kuni 250 puitakent päevas, mis on senisest tootmisvõimsusest ligi viis korda suurem.

Glaskeki konsolideeritud käive moodustas 2006. aastal 922 miljonit krooni. Glaskeki ettevõtted annavad tööd enam kui 1000 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077