31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria pani soomlase Valga Lihatööstust juhtima

Soome lihakontsern Atria Grupp, millele kuulub Eestis Valga Lihatööstus, tutvustas täna Atria Balticu uut juhti Kari Körkköt, kes hakkab homsest juhtima Valga lihatööstust.

Matti Tikkakoski sõnul seab Atria Balti riikides eesmärgiks olla tugev teine ning aastaks 2010 tänane käive kahekordistada. See võib muuhulgas tähendada ka mõne olemasoleva tööstuse ülesotsmist Eestis või Lätis. Leedust hoiab kontsern praegu eemale, sest alles sel suvel pani Atria seal oma tootmise kinni.

Aastaks 2010 peaks Atria kontserni käive Balti riikides kahekordistuma, ehk kasvama ca 50 miljonile eurole (780 miljonit krooni), ütles Tikkakoski. Valga Lihatööstuse mullune käive oli ligi 400 miljonit krooni.

Atria tutvustas täna ka oma värskeimat uuendust Eesti turul – viilutatud lihatoodete taassuletavat pakendit. Pakendi eeliseks on mugavus ning see sulgub pärast avamist korduvalt, ütles Atria Baltic turundusjuht Riina Aamisepp. Uuendus läks maksma ca 10 miljonit krooni, ütles Aamisepp ning on Eesti turul esimene omalaadne.

See 10 miljonit krooni on osa Atria selle aasta investeerimisplaanist Eestisse, mille kogumaht on 120 miljonit krooni. Summa on ligi kaks korda suurem kui mullu ning suunatud peamiselt Atria oma loomafarmide arendamisse Eestis. 40 miljonit läheb lihatööstuse uuendamiseks.

„Uusi töökohti see eriti juurde ei loo,” ütles Atria kontserni juhatuse esimees Matti Tikkakoski. „Peamiselt läheb raha olemasolevate rajatiste uuendamiseks.” Valga lihatööstusel, mis turustab oma tooteid kaubamärgi Atria Maks Moorits nime all, on tööstusele lisaks veel viis seafarmi ja üks piimafarm. Kontsernis töötab Eestis ca 500 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077