25. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon: Vene puidutollide osas ei tule kiiret lahendust

Euroopa Komisjon teatas eile, et sai Venemaalt uued ettepanekud puidu eksporditollide üle tekkinud vaidluste lahendamiseks, kirjutas Helsingin Sanomat.

Kaubandusvolinik Peter Mandelsoni kontori teatel on ettepanek seni nähtuist parim. Mingeid kiireid lahendusi komisjon aga siiski ei näe. „Lähiajal ei tule mingit läbimurret,” ütles voliniku pressiesindaja. Ettepaneku sisu eile ei avalikustatud. Soome YLE kinnitamata andmeil on ettepanek külmutada tollid praegusel tasemel.

Täna kohtub Mandelson Lissabonis Venemaa kaubandusministri Elvira Nabiullinaga ning puutollid on teemaks ka homme algaval ELi ja Venemaa tippkohtumisel.

Venemaal sel kevadel puidule kehtestatud eksporditollid on eriti raskendanud Soome ja Rootsi puidutööstuse olukorda. Mõnede ELi riikide arvates ei saa Venemaad enne lubada Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO liikmeks kuni puidutollide küsimus on veel lahendamata, kirjutas leht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077