Autor: Agnes Ojala • 22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tehnoloogiasektor streigib

Täna kell 11 alustasid Soomes streiki umbes 3000 tehnoloogiasektori töötajat.

Streigis osalevad seitsme ettevõtte töötajad: Aker-Yardsi, Outokumpu, Ovako, Rautaruukki, Wärtsilä, Bolideni ja Luvata omad, kirjutas Kauppalehti.

Viimane katse streiki vältida jooksis liiva, kuna osapooled ei jõudnud palgatõusu osas kokkuleppele. Riiklik lepitaja Juhani Salonius teatas eile õhtul enne kümmet, et ei saanud lepitusettepanekut teha, kuna osapoolte nägemused olid liiga erinevad.

Praegune streik võib veelgi laieneda. 31. oktoobrist kavatsevad sellega liituda veel 20 ettevõtet, misjärel oleks tööseisakus osalejaid umbes 6000.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077