17. oktoober 2007
Jaga lugu:

Venemaa energiaminister: Eesti positsioon pole juriidiliselt korrektne

Venemaa energiaminister Viktor Khristenko süüdistas eile Brüsselis Eestit „jämeduses” ning ÜRO mereõiguse konventsiooni rikkumises, kuna Eesti keeldus loa andmisest uuringuteks Läänemere gaasitoru ehitamiseks, kirjutas The Financial Times.

„Selliste vahendite kasutamine nagu tegi Eesti valitsus, on minu silmis asja puhas politiseerimine, mis on läbi viidud väga jämedal moel,” ütles Khristenko FT-le antud intervjuus.

Khristenko, kes kohtus Brüsselis ELi energiavoliniku Andris Piebalgsiga, ütles, et Nord Streami gaasitoru projekt on Eesti tegevusest hoolimata graafikus.

„Mulle teeb rõõmu, et Nord Stream on graafikus. Äriplaan on valmis. Lepingute sõlmimine tarnijatega käib. Selles mõttes on projekt töös,” ütles minister. „Mis mulle ei meeldi, on meretrassiga seoses kuhjunud probleemid, ilma et oleks mingeid korralikke argumente ...”

„Mulle tundub, et Eesti valitsuse positsioon ei ole juriidilisest aspektist korrektne, kuna see on vastuolus mereõiguse konventsiooniga,” ütles Khristenko. Selle järgi on taolised transpordiprojektid lubatud, kui need rahuldavad teatud tingimused.

Küsimuse peale, kas Eesti töötab Nord Streami gaasijuhtme projektile sihilikult vastu, ütles Khristenko: „Muidugi kujutab see endast projektile riski, kuna meil tuleb kas trassi pisut muuta, et oma Eesti sõpradest ringi minna, või naasta mereõiguse konventsiooni juurde ja püüda neid tingimusi arutada.”

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee