11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margirõivaste tootmine naaseb Euroopasse, Baltimaad võitjate seas

Margirõivaste tootmine on 2005. a kevadest, mil EL peatas Hiinast osade tekstiilitoodete impordi, sest kokku lepitud kvoodid said täis, Euroopasse tasapisi tagasi kolinud, kirjutab tänane Kauppalehti.

„Margirõivaste valmistamine on üle viidud lähipiirkonda ja toodangu osakaal kasvab kiiresti. Suurimad võitjad on Portugal, Türgi ja Balti riigid,” ütles lehele Rootsi firma Stenströms juht Anders Bengtsson.

Bengtssoni mõlemad rõivafirmad Oscar Jacobson ja Stenströms on juba kogu tootmise Euroopasse kolinud.

„Ka meist palju suuremad tootjad on margirõivaste valmistamise Euroopasse toonud. See on olnud kahe aasta jooksul järjest tugevnev trend,” ütles Bengtsson.

Oscar Jacobsoni tootmine on viidud Portugali, Poolasse, Balti riikidesse ja Türgisse. Stenströmsil on vabrik Elvas ning kavandamisel Eestis tootmise laiendamine, kirjutas leht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077