30. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonia kaevurid nõuavad 20potsendilist palgatõusu

Estonia kaevanduse kaevurid nõuavad 20protsendilist palgatõusu, kuid Eesti Põlevkivi esindaja sõnul saab kaevur kätte Eesti keskmise palga, vahendas Aktuaalne kaamera.

Kaevurid esitasid reedel Eesti Põlevkivi juhtkonnale palgasoovi ka kirjalikult. Lisaks palgatõusule nõutakse, et tööaja sisse arvestataks ka maa pealt maa alla jõudmise aeg ja et säiliks sooduspension kaevuritele, kes jätkavad pensioniikka jõudes maa all töötamist.

Estonia kaevanduses töötab umbes poolteist tuhat inimest. Kõik kaevurid juhtkonnale üle antud pöördumisele alla ei kirjutanud. Kirja initsiaatorite sõnul kardavad paljud rahulolematust üles näidates töö kaotada.

Vastust Eesti Põlevkivi juhtidelt ootavad Estonia kaevanduse töötajad hiljemalt 1. novembriks. Kui vastust selleks ajaks ei tule, ähvardavad töötajad streigiga.

Eesti Põlevkivi esindajate sõnul on kaevurite palgad aga ka eelmistel aastatel tõusnud ja praegu saab kaevur kätte vähemalt Eesti keskmise palga.

Autor: ÄP praktikant

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077