Autor: Mariliis Pinn • 22. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merealuse gaasitrassi maapealse osa ehitus juba käib

Lenta.ru vahendas, et euroliidu kehtestatavad energiaturu kaitse piirangud Gazpromi kavandatavat merealust gaasijuhet ei puuduta, trassi maapealset osa juba ehitatakse.

Kavandatav gaasijuhe ei jaota gaasi, selgitas Euroopa Liit meediale. 19. septembril täiendas Euroopa Komisjon gaasi- ja teiste energiakandjate turu regulatsioone viie aktiga, mida Gazprom juba ka kritiseerida jõudis. Gazpromi asejuht Aleksandr Medvedjev nimetas neid regulatsioone “maailmamajanduse ajaloo absurdseimateks”. Üks uutest reeglitest välistab näiteks gaasijaotusvõrkude ostu Euroopa Liidu territooriumil Gazpromi kui energiatootja poolt.

Merealune gaasijuhe ehitatakse selleks, et müüa gaasi Lääne-Euroopasse otse, Poolast, Valgevenest, Ukrainast ja Balti riikidest mööda minnes, selgitas Lenta.ru. Osa neist riikidest töötab praegu gaasijuhtme ehitamise vastu, tuues ettekäändeks keskkonnariskid, märkis portaal.

Praegu ehitatakse juba Gazpromi ja Saksa firmade ühise gaasijuhtme maapealset osa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077