Autor: Mariliis Pinn • 12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanalinnas asutakse maakaabelvõrku uuendama

Septembrist kuni oktoobri lõpuni uuendatakse Tallinna vanalinnas Nunne ja Pikk jalg tänavate piirkonnas elektri maakaabelvõrku.

Tegemist on vanalinna elektrivõrgu uuendamise II etapiga, mis hõlmab alllinna osa Pikast tänavast kuni Tornide väljakuni. Eelmisel aastal rajati uus kaabelvõrk Toompeal. Kogu II etapi ehituse maksumus on ligi 25 miljonit krooni, teatas Jaotusvõrk.

Ehitustööde käigus vahetatakse välja ligi 6,4 kilomeetrit keskpinge kaabelvõrku ning 1,9 kilomeetrit madalpinge kaabelvõrku. Vanalinnas võib kaabelvõrgu vanus olla kohati isegi ligi 70 aastat, kuid tänu toonasele heale ehituskvaliteedile on see püsinud tänaseni töökorras.

Renoveerimise käigus viiakse keskpingevõrgu pingestandard üle kuuelt kilovoldilt kümnele kilovoldile, mis võimaldab paremini tagada vanalinna kasvanud elektritarbimise vajadusi. Samuti võimaldab uus kaablivõrk rikete korral teha kiireid ümberlülitamisi ning seeläbi lühendada elektrikatkestuse aega. Uut kaabelvõrku toidavad renoveeritud Elektrijaama ja Tõnismäe alajaamad. Koos kaablivõrguga renoveeritakse alajaamade sisseseadet veel 21 alajaamas.

Ehitustöödega kaasnevad teatud ebamugavused piirkonna elanikele ning ettevõtetele. Tööde piirkonnas suletakse sõiduteid, kuid kõnniteed jäävad läbitavaks. Kaevetööd ja liikluse ümberkorraldamine on kooskõlastatud linnavalitsusega ning selle kohta saab infot linnavalitsuse infokanalitest. Ehitustöödega võivad klientidele kaasneda ka plaanilised elektrikatkestused, millest Eesti Energia teavitab oma klinte personaalsel posti teel paar päeva ette.

Vanalinna elektrivõrgu uuendamine jätkub ka järgmistel aastatel. Aastal 2009 on plaanis uuendada Viru ja Harju tänava piirkonna elektrivõrk ning aastal 2010 vanalinna Mere pst poolne osa. Kogu vanalinna elektrivõrgu renoveerimistööd kestavad kokku veel ligi neli aastat ning projekti kogumaksumus ulatub üle 100 miljoni krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077