Autor: Mariliis Pinn • 5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurent: Silbeti uue tehase avamine meid ei hirmuta

AS Aeroc müügidirektor Margus Tint arvab, et Silbeti plokil on turul oma koht, aga nad teevad ka kõik endast oleneva, et nad ei saaks praegusest suuremat turuosa.

"Lõviosa toodetest müüb Silbet praegu Lätis ja Peterburis. Seal on neil parem maine kui Eestis ja Peterburi turg on ka 8 miljonit inimest," selgitas Tint.

"Eks me hoiame silmad lahti ja vaatame, mis saama hakkab. Uue tehase avamine meid ei hirmuta. Ega niisama plokki enam osta ei tahetagi, tahetakse ikka täislahendust. Näiteks eksponeerisime Soome ehitusmessil kaht Aeroci maja. Seal käis neid vaatamas ka palju eestlasi," lisas Tint.

"See on ikka päris korralik tehas. Saksamaal on 350 000 m3 tootmismahuga tehaseid, need on vist üldse kõige suuremad, Venemaal aga ka 100 000 ja 60 000 m3 tehaseid. Meie suudame toota 230 000 m3 aastas ning kogu see tootmismaht on ka ära kasutatud. Toodangu müüme Lätis, Eestis ja Skandinaavias. Teisest küljest, Eestis on ehitusturu olukord selline, et ei tasu laieneda. Ehitame uued tehased Eestist välja, Lätti ja Ukrainasse," selgitas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077