Autor: Mariliis Pinn • 29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailmameredel seilavad suured laevad saavad Eestis tehtud sisu

Muu hulgas näiteks Tallinki ristluslaevadele Galaxy ja Victoria sisekujunduse ja sisustuse teinud Eesti firma Estonian Shipbuilding AS sõlmib selle nädala lõpus koostöölepingu rahvusvahelise laevaehituskontserniga, lepingu maht on 625 miljoni kroonini, ja see kehtib kolm aastat.

2003. aastal asutatud Estonian Shipbuildingu juhatuse esimees Marek Harik viibib praegu läbirääkimistel, kuna lepingu lõplikud üksikasjad on lihvimisel, siis ei soostu Harik veel avaldama ettevõtte nime. Eesti Päevalehe andmeil on tegemist rahvusvahelise suurettevõttega, kelle tehaseid asub muu hulgas Norras, Soomes, Prantsusmaal ja paljudes teistes riikides ning kelle tehtud laevad ristlevad Kariibi meres ja mujal üle maailma.

Lepingu kohaselt saab Lääne-Euroopas tööd kuni 200 eestimaalast, tööülesanneteks on ristluslaevade interjööri loomine, mille alla käib kajutite, saunade, spordiruumide, restoranide ja kõige muu sinna hulka kuuluva ehitamine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077