24. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üprused ostsid õmblustööstuse välismaalastelt tagasi

Kohtla-Järve õmblusfirma TTK Grupi endised omanikud Jaak ja Erik-Voldemar Üprus ostsid 2005. aastal välismaalastele müüdud ettevõtte tagasi.

Tehingu maksumust asjaosalised ei nimeta, kuid Kallaste linnavolikogu esimehe Jaak Üpruse sõnul oli tagasiostuhind väiksem kui summa, mille eest ettevõte kunagi müüdi, kirjutas Äripäev.

Ettevõtte endise omanikuna nõukokku jäänud Erik-Voldemar Üpruse sõnul oli välismaistel omanikel müügiga kiire. "Omanike mõtted hakkasid lahku minema," kommenteeris ta müügi võimalikke põhjuseid. Tema venna Jaak Üpruse sõnul said välismaistele investoritele saatuslikuks üleinvesteerimine ning liigne priiskamine. Investeeringuteks võeti palju laenu ning ettevõttel tekkis probleeme likviidsusega.

Jaak Üpruse sõnul TTK Grupp esialgu suurte laenude tõttu omanikele raha sisse ei too, kuid tagasiost on planeeritud pikaajalises perspektiivis. Aasia odavat tööjõudu nautivate ettevõtetega konkurentsis püsimiseks peab tema sõnul olema logistika võimalikult odav ja tootmine efektiivne.

Peamiselt spordi- ja töörõivaid tootev ettevõte teeb Jaak Üpruse sõnul allhanget Skandinaavia ja Suurbritannia rõivafirmadele. Oma kaubamärke ei ole. Omanike muutusest tulenevat klientide kaotust Üprus ei karda. Pigem on praegu probleemiks töötajate nappus ja seda hoolimata Ida-Virumaal leiduvast vabast tööjõust. Ettevõttes töötab praegu 150 inimest.

Õmblusvabriku käive oli 2006. aastal ligikaudu 14 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077