Autor: Mariliis Pinn • 24. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia riske tahab kindlustada rekordarv seltse

Riigihanke "Eesti Energia AS vara- ja ärikatkestuskindlustus ning vastutuskindlustus" taotluste esitamise tähtajaks, saatsid oma dokumendid kaksteist seltsi, poole rohkem kui eelmisel aastal.

Esindatud on maailma suurimad kindlustusandjad nii Euroopast, USAst kui Austraaliast. Riigihange on kaheetapiline ja selle läbiviijaks on rahvusvaheline riskijuhtimisfirma Marsh Kindlustusmaakler AS, teatas firma.

Eesti Energia riskijuhi Aarne Kalmeri sõnul on Eesti Energia riskide juhtimine äärmiselt oluline teema, kuna võimalikud kahjujuhtumid mõjutavad oluliselt kõiki Eesti energiatarbijaid. „Meie eesmärk on leida partner, kelle abil saame maksimaalselt maandada kõik kontserni tegevusega seotud riskid ja seda parimatel turul saadaolevatel tingimustel," kirjeldas Kalmer energiakontserni ootusi.

Kõik hankele kvalifitseerunud kindlustusseltsid vastavad reitinguagentuuri Standard Poor's tasemele A- või enam. Samuti on kõik kvalifitseerunud seltsid osutanud sarnaseid kindlustusteenuseid energeetikasektori ettevõtetele viimase kolme aasta jooksul.

"Iga Eesti inimese jaoks nii olulisele ettevõttele kui Eesti Energia on tähtis leida riskide maandamiseks tugev partner. Koostöös EE riskijuhtimise osakonna professionaalidega oleme veendunud, et saavutame läbi aegade parimad kindlustustingimused, " ütles Marsh Kindlustusmaakler ASi juhatuse esimees Mart Mere.

Konkursi tulemused selguvad 14. oktoobriks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077