Ðokolaadivabrik ootab miljardipakkumist

Ameerika ðokolaaditootja Godiva on müügis.
Ettevõtte eest küsitakse umbes miljard dollarit ehk 11,4 miljardit krooni.

Ðokolaadivabriku omanikfirma, Ameerika toiduainekontsern Campbell Soup on hakanud oma portfelli üle vaatama ja leidis, et just praegu on parim aeg Godiva maha müüa, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Belgia juurtega firma on Campbell Soupile kuulunud juba 41 aastat. Ettevõtte aastakäive on umbes 3,4 miljardit Rootsi krooni (5,8 miljardit Eesti krooni), mis moodustab kontserni käibest vaid 7%. Kokku on firmal üle maailma 270 ðokolaadipoodi.

Reutersi andmetel on Godiva vastu huvi tundud märkimisväärne hulk potentsiaalseid ostjaid. Maailmas kasvab jõudsalt nõudlus luksusðokolaadide järele ja paljud suured ðokolaaditootjad tahavad sellest turust suuremad tükki saada.

Teiste seas mainitakse ära ka Hershey ja Mars, karastusjooke ja maiuseid tootev Cadbury Schweppes ja närimiskummitootja Wrigley. Sortimendi laiendamisest võivad huvitatud olla ka karastusjookide tootja Coca-Cola ja Prantsuse lukskaupade kontsern LVMH.

Suure huvi tõttu võib Godiva hind praeguselt miljardilt dollarilt seega veelgi kõrgemaks tõusta.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara