Autor: Agnes Ojala • 13. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Šokolaadivabrik ootab miljardipakkumist

Ameerika šokolaaditootja Godiva on müügis. Ettevõtte eest küsitakse umbes miljard dollarit ehk 11,4 miljardit krooni.

Šokolaadivabriku omanikfirma, Ameerika toiduainekontsern Campbell Soup on hakanud oma portfelli üle vaatama ja leidis, et just praegu on parim aeg Godiva maha müüa, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Belgia juurtega firma on Campbell Soupile kuulunud juba 41 aastat. Ettevõtte aastakäive on umbes 3,4 miljardit Rootsi krooni (5,8 miljardit Eesti krooni), mis moodustab kontserni käibest vaid 7%. Kokku on firmal üle maailma 270 šokolaadipoodi.

Reutersi andmetel on Godiva vastu huvi tundud märkimisväärne hulk potentsiaalseid ostjaid. Maailmas kasvab jõudsalt nõudlus luksusšokolaadide järele ja paljud suured šokolaaditootjad tahavad sellest turust suuremad tükki saada.

Teiste seas mainitakse ära ka Hershey ja Mars, karastusjooke ja maiuseid tootev Cadbury Schweppes ja närimiskummitootja Wrigley. Sortimendi laiendamisest võivad huvitatud olla ka karastusjookide tootja Coca-Cola ja Prantsuse lukskaupade kontsern LVMH.

Suure huvi tõttu võib Godiva hind praeguselt miljardilt dollarilt seega veelgi kõrgemaks tõusta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077