Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 9. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Standard: Hilton tahab meie mööblit

Välisprojektidest on Standard olnud väga edukas suurte hotelliprojektide teostamisel, teatas firma poolaastatulemusi esitledes.

Baltimaade juhtiva büroo- ja hotellimööblitootja ASi Standard konsolideerimata käive kasvas 2007. aasta esimesel poolel võrreldes eelmise aasta sama ajaga 46% ehk 132,3 miljoni kroonini. Eksport moodustas käibest 35 miljonit krooni, koduturu käive oli 97 miljonit krooni. Standardi suurim eksportturg oli 21 miljoni krooniga Soome.

"Poole aastaga teenis Standard kasumit 9 miljonit krooni, mis on kaks korda rohkem kui eelmise aasta samal ajal,” ütles Standardi juhatuse liige ja turundusdirektor Priit Tamm. „Suurem oli Standardi kasv selle aasta esimesel poolel just koduturul, kus müük suurenes 57%. Eesti turul teostame valdavalt bürooprojekte, kuid kõnealusel perioodil on olnud suurimad projektid Tallinna vanalinnas mais avatud Telegraafi hotelli ning sadama piirkonnas asuva Euroopa hotelli sisustamine.”

„Standardi 2007. aasta esimese poole eksport kasvas 27%, suuremad tööd oleme teinud Soomes ja Lätis, kuid on ka olnud eksklusiivsemaid eksportriike, näiteks Belgia,” lausus Tamm. „Välisprojektidest on Standard olnud väga edukas suurte hotelliprojektide teostamisel. Juunis lõpetasime edukalt Helsingi Vantaa lennujaamas avatava Hilton hotelli 246 toa möbleerimise. Lisaks Soomele ja Lätile olid Standardi tähtsamad eksportturud Saksamaa, Rootsi, Holland, Leedu, Belgia ja Venemaa.”

Tamme sõnul on Standardi turuosa büroosisustamise turul Baltimaades kasvanud 30 protsendini. „Pärast Eve Mebelsi omandamist parandasime oma positsiooni Lätis möödunud aasta jooksul viiendalt kohalt kolmandale büroo- ja projektmööbli müüjate seas,” rääkis Tamm. „SIA Standard Latvia 2007. aasta esimese poolaasta käive kasvas 60% ehk 13 miljoni kroonini. Oleme Lätis tugevasti kanda kinnitanud ning kasv jätkub. Käesoleval aastal alustasime jaotusvõrgu laiendamist Leedu turul ning ettevõtte eesmärk on olla 2008. aasta lõpuks valdkonna turuliidrid Balti turul.“

Standard on Eesti kapitalil põhinev üks Baltimaade suurimaid büroo- ja hotellimööblitootjaid. Standardil on müügivõrk üle Eesti ning esinduskauplused Tallinnas ja Riias. Standardi tooteid müüakse edasi Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Saksamaal ja Venemaal. Ettevõtte 2006. aasta käive oli 212 miljonit krooni, kasum 10 miljonit krooni. Standardis töötab 216 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077