Autor: Tiit Elner • 25. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi bensiinihinnad on langenud Eesti omade lähedale

Suurfirmade karm konkurents on kõvasti langetanud bensiini hinda Rootsis: kohati oli üleeile 95-bensiini hind 1,05 eurot (16,45 krooni).

Kalleimates tanklates oli see 1,25 eurot (19,55 krooni), mis on sama Soome odavaima hinnaga, kirjutas Helsinkin Sanomat. Interneti hinnavõrdlustabelid kajastavad siiski vaid osa ja tegelikult odavamat osa jaemüüjaist, märgib leht.

Soome ST1 müügiketi juhi Mika Anttoneni sõnul said nad mullu Rootsis suure kahjumi. "Seal müüakse parimal (või halvimal) juhul bensiini rohkem kui kaks krooni (0,22 eurot) alla sisseostuhinna," ütles ta. Tema arvates on seal käimas Norra Statoili ja USA Jet`i hinnasõda ning ka teised suured nagu Shell ja Esso on Rootsis väga agressiivsed ja üritavad väiksemaid "massiga lüüa".

Mais maksis 95-bensiin Rootsis 1,33 eurot (20,80 krooni). Soome hindade kohta ütles Anttonen: "Soome odavaim hind 1,26 on täitsa haige. Kui Soomes müüakse bensiini alla 1,30 euro liiter, siis müüakse kahjumiga ehk see on dumping." Sel aastal on Anttoneni väitel totra hinnasõja tõttu Soomes tegevuse lõpetanud Jet ja Esso.

Euroliidu odavaim bensiin on endiselt Eestis, kajastab ajaleht Soome Naftaliidu andmeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077