Rootsi bensiinihinnad on langenud Eesti omade lähedale

Suurfirmade karm konkurents on kõvasti
langetanud bensiini hinda Rootsis: kohati oli üleeile 95-bensiini hind 1,05
eurot (16,45 krooni).

Kalleimates tanklates oli see 1,25 eurot (19,55 krooni), mis on sama Soome odavaima hinnaga, kirjutas Helsinkin Sanomat. Interneti hinnavõrdlustabelid kajastavad siiski vaid osa ja tegelikult odavamat osa jaemüüjaist, märgib leht.

Soome ST1 müügiketi juhi Mika Anttoneni sõnul said nad mullu Rootsis suure kahjumi. "Seal müüakse parimal (või halvimal) juhul bensiini rohkem kui kaks krooni (0,22 eurot) alla sisseostuhinna," ütles ta. Tema arvates on seal käimas Norra Statoili ja USA Jet`i hinnasõda ning ka teised suured nagu Shell ja Esso on Rootsis väga agressiivsed ja üritavad väiksemaid "massiga lüüa".

Mais maksis 95-bensiin Rootsis 1,33 eurot (20,80 krooni). Soome hindade kohta ütles Anttonen: "Soome odavaim hind 1,26 on täitsa haige. Kui Soomes müüakse bensiini alla 1,30 euro liiter, siis müüakse kahjumiga ehk see on dumping." Sel aastal on Anttoneni väitel totra hinnasõja tõttu Soomes tegevuse lõpetanud Jet ja Esso.

Euroliidu odavaim bensiin on endiselt Eestis, kajastab ajaleht Soome Naftaliidu andmeid.

Osale arutelus

  • Tiit Elner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara