Autor: Mariliis Pinn • 22. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Kalatööstus 2,5 miljoni krooniga kasumis

Viru Kalatööstus jõudis tänavu esimese kuue kuuga 2,5 miljoni krooniga kasumisse, mullu samal ajal oli ettevõte 1,3 miljoni krooniga kahjumis.

Viru Kalatööstuse käive kasvas tänavu esimesel poolaastal 19 protsenti - 31,8 miljoni kroonini, kirjutas Põhjarannik. Koduturul kasvas müük 21,5 miljoni kroonini, mis on 16% enam kui mullu samal ajal; eksport Euroopa Liidu riikidesse moodustas 10,2 miljonit krooni, mis on mullusega võrreldes ligikaudu 2,6 korda rohkem.

"Osa kasumist tuleneb küll põhivara müügist, ent müügitulus see muidugi ei kajastu," ütles Viru Kalatööstuse juhatuse esimees Toomas Aul.

Auli sõnul on tänavu uudne see, et ida poole pole ettevõte üldse midagi müünud – ekspordi kasv on tulnud üksnes Euroopasse müügi arvel.

"Ida pool tuntakse huvi küll – pidevalt saame telefonikõnesid nii Ukrainast kui Venemaalt. Aga see turg on nii ebakindel – neist riskidest, mis on seotud Venemaale eksportimisega, pole mõtet üle rääkida."

Ekspordikäibe põhilised kasvatajad on Tšehhi ja Slovakkia; Viru Kalatööstuse toodangut on läinud ka Ungarisse, Saksamaale ja Rootsi.

Viimati lõpetas Viru Kalatööstus aasta kasumiga (0,8 miljonit krooni) tunamullu; sellele eelnesid kolm kahjumiga lõppenud aastat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077