Mariliis Pinn • 15. juuni 2007
Jaga lugu:

Põltsamaa Meierei investeeris 13 miljonit krooni juustupressi

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse uus täisautomaatne juustupress tõstab toodangu kvaliteeti ja tõhustab tööd. Kogutoodang kasvab 2006. aastaga võrreldes 20%, teatas firma.

„Tegemist on viimase aja suurima investeeringuga juustutööstuse seadmetesse,“ ütles Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel. „Põltsamaa Meierei Juustutööstuse Rannu tehases üles seatud juustupress on täisautomaatne, tänu millele on toodang kvaliteetsem ja töö efektiivsem. Eelmisel aastal oli Põltsamaa Meierei Juustutööstuse kogutoodang 1650 tonni, tänavu prognoosime selleks 2000 ning 2008. aastaks 2500 tonni.“

„Tänavu investeerime ricotta juustu, tuntud ka kui ricotta kohupiima valmistamise ja pakendamise liini, uuendame juustude soolamissüsteemi ning kontorit,“ ütles Kai Rimmel. Estover OÜ 2006. aasta käive oli 265 miljonit ning kasum 0,2 miljonit krooni. „Selleks aastaks prognoosime käibeks 300 ning kasumiks 18 miljonit krooni.“

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse 2006. aasta käive oli 124 miljonit, kasum 13,9 miljonit krooni. „Tänavu plaanime käibes jõuda 138 miljoni kroonini, prognoositav kasum on 12,6 miljonit krooni,“ lisas Kai Rimmel.

„Meie prioriteet on kodumaise juustu müük: turustatavatest juustudest 44% on toodetud Põltsamaa Meierei Juustutööstuses Rannus ning 23% muudes Eesti väiksemates juustutööstustes, näiteks Tori-Seljal, Vigalas ja mujal. Leedust imporditud juustud moodustavad müügist 27% ning muudest riikidest pärit tooted 6%,“ ütles Kai Rimmel.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt