Käo tõuseb ilmselt Eesti Energia nõukogu juhiks

Pärast nädalaid kestnud poliitilist
kemplemist kinnitasid ministrid eile riikliku energiafirma uue nõukogu, mille
juhiks saab ilmselt suurärimees Jüri Käo.

Mõne poliitvaatleja hinnangul kasvasid koalitsioonisisesed erimeelsused riigifirmade uute liikmete nimetamises isegi nii suureks, et valitsusliit ähvardas laguneda, kirjutas Postimees.

Seni on koalitsioon suutnud kokku leppida mõned ettevõtluse arendamise sihtasutuse liikmed ja ka osa keskkonnainvesteeringute keskuse nõukogude liikme kandidaate.

Ministrite Juhan Partsi ja Ivari Padari eile langetatud otsust oli majandusringkonnad oodanud juba pikka aega.

Energiamonopoli nõukogu uuteks liikmeteks said lisaks Käole ettevõtjad Rein Kilk, Aivar Reivik ja Meelis Virkebau, poliitik Jürgen Ligi ja europarlamendi ametnik Rene Tammist. Vanadest liikmetest jäävad ametisse ehitusettevõtja Toomas Luman ja Reformierakonna juhtfiguur Meelis Atonen.

Norras viibinud Padar jäi eile kommentaarideks kättesaamatuks, Parts aga oma valikut põhjendada ei soovinud.

Meelis Atoneni sõnul venitas Eesti Energia nõukogu liikmete nimetamist nagu teistegi nõukogude puhul IRLi ja Juhan Partsi äkki üles kerkinud nõudmine muuta nõukogude esimeest ja kohtade jaotust. Partsi soov oli saada IRLile nii EASi kui Eesti Raudtee nõukogu esimehe koht, kuigi koalitsioonis kokku lepitud jaotuse põhjal oleks ta pidanud valima ühe kahest.

Rein Kilgi sõnul ei ole Eesti Energia nõukokku kuulumine mitte suur õnn, vaid suur töö, mida tuleb teha, sest ühiskondlikku aktiivsust peab üles näitama. Eesti Energia mängib suurt rolli Eesti arengus ja majanduselus ja selle tulevik on väga oluline. Praegu seisab firmal ees hulk tähtsaid otsuseid alates investeerimisest Leedu tuumajaama kuni saastekvootide mõjuni firma hinnapoliitikale.

Kes konkreetselt EE nõukogu esimeheks saab, ei osanud Kilk veel öelda. Küll peaks see tema sõnul olema inimene, kellel on põhjalik kogemus suurettevõtete juhtimisel. Poliitikute välja pakutud Jüri Käo vastab Kilgi hinnangul sellistele tingimustele küll.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara