Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 31. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: bensiini hind tõuseb veelgi

Suprema varahaldusstrateeg Peeter Koppel ütles tänasel investeerimishommikul, et pingeline pole maailmas seis mitte nafta, vaid bensiini osas.

"Nafta hinda mõjutavad geopoliitilised faktorid. G8 riikide välisministrid kohtuvad peagi ja arutavad strateegiat Iraani suhtes pärast seda, kui Iraan taas ignoreeris ÜRO Julgeolekunõukogu antud tähtaega tuumarajatiste kontrollimisel," rääkis Koppel. Selle peale korraldas ka USA merejalavägi jõudemonstratsiooni Pärsia lahel ning see suunas nafta hinna taas tõusule.

"Pingeliseim olukord ei valitse hetkel aga mitte nafta, vaid bensiini osas - probleemiks on rafineerimisvõimsuse vähesus, neid on palju käigust väljas ja sellest on tingitud ka kõrged bensiini hinnad," kommenteeris Koppel.

Koppeli andmetel on USAs täna bensiini hind ajaloo kõrgeimal tasemel. "Siiski on see inflatsiooniga korrigeeritud, mis tähendab, et ameeriklane peab 100 miili läbimiseks vähem töötama kui varem," lisas Koppel. Tema sõnul nafta hind pikas perspektiivis allapoole ei liigu, kuigi volatiilsust võib ette tulla.

Samuti on Iisrael korduvalt väljendanud, et neile ei meeldi, et Iraan saab tuumarelva. Juulis lubati sellele reageerida. "Plaanitakse sõjalist sekkumist," ütles Koppel.

Samuti on olukord halb Nigeerias, kus sagenevad rünnakud naftatöötlejate vastu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077