Autor: Agnes Ojala • 15. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi puhaskasum langes pea 40%

Kuigi Kalevi käive on ettevõtte käesoleval majandusaastal õige pisut, 1% võrra kasvanud, on grupi puhaskasum langenud pea 40%.

Kui eelmise majandusaasta 9 kuuga teenis Kalev 715 miljoni kroonise käibe juures 41,2 miljonit krooni kasumit, siis käesoleva majandusaasta samal perioodil on 721,5miljonise käibe juures kasumit teenitud vaid 25,2 miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

Kasumit tõid Kalevi ettevõtetegrupile peamiselt AS Kalev REC, AS Kalev Chocolate Factory ja AS Kalev Paide Tootmine. Kahjumit teenisid aga AS Kalev, AS Kalev Jõhvi Tootmine, OÜ Olliwood, OÜ Sugarstar, OÜ Maiasmokk, AS Vilma ja AS Inreko Press.

AS Kalev majandustegevust ja grupi majandusnäitajate tulemuslikkust vaadeldava perioodi jooksul mõjutas eelmise majandusaasta lõpus käivitunud grupi restruktureerimine ning tooteportfelli korrastamine.

Grupi kogukäibele avaldasid suurimat mõju piimatoodete müügimahu langus ning käibe kasv kinnisvara segmendis. Eelmise majandusaasta võrreldava perioodi kõrgema kasumlikkuse tingisid ASi Kalev REC realiseerunud projektid.

Käesoleva majandusaasta 9 kuu tegevuses mõjutasid grupi tulemusi enim kondiitritoodete käibe kasv 15% aastases arvestuses, piimatoodete segmendi käive, mis on kahanenud ligi 28%, ning jahukondiitri segmendi tulem, mis käesoleval majandusaastal ületas ligi kaks korda võrreldava perioodi tulemit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077