Kalevi puhaskasum langes pea 40%

Kuigi Kalevi käive on ettevõtte käesoleval
majandusaastal õige pisut, 1% võrra kasvanud, on grupi puhaskasum langenud pea
40%.

Kui eelmise majandusaasta 9 kuuga teenis Kalev 715 miljoni kroonise käibe juures 41,2 miljonit krooni kasumit, siis käesoleva majandusaasta samal perioodil on 721,5miljonise käibe juures kasumit teenitud vaid 25,2 miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

Kasumit tõid Kalevi ettevõtetegrupile peamiselt AS Kalev REC, AS Kalev Chocolate Factory ja AS Kalev Paide Tootmine. Kahjumit teenisid aga AS Kalev, AS Kalev Jõhvi Tootmine, OÜ Olliwood, OÜ Sugarstar, OÜ Maiasmokk, AS Vilma ja AS Inreko Press.

AS Kalev majandustegevust ja grupi majandusnäitajate tulemuslikkust vaadeldava perioodi jooksul mõjutas eelmise majandusaasta lõpus käivitunud grupi restruktureerimine ning tooteportfelli korrastamine.

Grupi kogukäibele avaldasid suurimat mõju piimatoodete müügimahu langus ning käibe kasv kinnisvara segmendis. Eelmise majandusaasta võrreldava perioodi kõrgema kasumlikkuse tingisid ASi Kalev REC realiseerunud projektid.

Käesoleva majandusaasta 9 kuu tegevuses mõjutasid grupi tulemusi enim kondiitritoodete käibe kasv 15% aastases arvestuses, piimatoodete segmendi käive, mis on kahanenud ligi 28%, ning jahukondiitri segmendi tulem, mis käesoleval majandusaastal ületas ligi kaks korda võrreldava perioodi tulemit.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara