Autor: Agnes Ojala • 15. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cardo Remmel asus Eesti õlletootjaid juhtima

Eesti Õlletootjate Liit valis uueks presidendiks Cardo Remmeli, keda peetakse üheks Eesti õllekultuuri loojaks, teatas liit.

"Cardo Remmel on inimene, kes on pannud aluse Eesti õllekultuurile, mistõttu tema asumine Eesti Õlletootjate Liidu presidendiks on igati loogiline jätk," ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Irek Smaga. "Selle kiire arengu taga, mis Eesti õlleturul toimus 90ndatel, on Cardol olnud märkimisväärne roll."

A. Le Coqi juhatuse esimees Tarmo Noop kommenteeris liidu uut presidenti kui "kõrgete moraalsete tõekspidamistega isikut", kes on sobiv inimene juhtima Eesti Õlletootjate Liitu, mille peamine eesmärk on õlletootjate ühine vastutustundlik tegutsemine.

Cardo Remmel oli Saku Õlletehase juhataja aastatel 1987-2005. Lisaks on Remmel Eesti Golfiliidu president, Eesti Olümpiakomitee liige, mitmete äriühingute nõukogu liige, ning Pärnu Koidula Kooli vilistlasklubi MTÜ Armas Koidula asutaja. Cardo Remmel töötab AS Pere Leib Tootmine juhatuse liikmena.

"Liidu peamine eesmärk on leppida ühiselt kokku mängureeglid," sõnas Cardo Remmel. "Eelkõige hõlmavad ühtsed tõekspidamised kangete õllede promotsiooni ning n-ö alaealistele suunatud reklaame."

Vastavalt uuringutele on eestlaste õlletarbimises viimase 2 aasta jooksul toimunud areng kvaliteedi poole, üha enam eelistatavad tarbijad madalama alkoholisisaldusega, väiksemas pakendis ning kvaliteetsemaid jooke.

Eesti Õlletootjate Liit on Eesti esimene alkoholitootjate eneseregulatsiooni organisatsioon, mille eesmärgiks läbi ühtsete eetikastandardite aidata kaasa õlletootjate vastutustundlikule tegutsemisele. Eneseregulatsioon kindlustab, et õlle ja muude lahjade alkohoolsete jookide promotsioon ei ole suunatud alaealistele ega julgustaks neid alkohoolseid jooke tarbima; järgib kehtivaid õigusakte ja põhineb vastutustundlikul käitumisel; on aus, tõene ja igas mõttes eetiline ning ei lähe vastuollu heade tavade ning käesoleva koodeksi reeglitega.

Õlleliidu liikmeteks on Saku Õlletehase AS, A. Le Coq Tartu Õlletehas ning AS Saaremaa Õlu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077