Autor: Mariliis Pinn • 11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fiat koondab tootmise Hiinasse

Tootmise alustamise põhivõtmeks on Automotive News Europe'i andmetel toorainete tarnijate leidmine.

Autotootja esindajad on öelnud, et Fiat alustab Alfa Romeo 159 tootmist Hiinas. Itaalia autotootja plaanib koostöös Hiina autofirma Chery Automobile'iga ehitada 30 000-35 000 Alfa Romeot aastas, kirjutas Äripäev.

On arvata, et tootmine ise ei lähe lahti enne kui 2009. aastal ja seda olenemata sellest, et nõudlus autode järele on Hiinas juba praegu meeletu ja kasvab tohutu kiirusega.

Fiati esindajad on öelnud, et asi viibib kuna tahetakse kindlad olla, et Hiinas toodetavad Alfa Romeod on nii kvaliteetsed, mida üks ostja premium-klassi brändilt ootaks.

Alfa väljakutseks on aga leida tootjaid, kes oleks Hiinas nõus tegema autode tarbeks kvaliteetosi.

Huvitav on fakt, et 159 toodetavad jupid võivad jõuda mitte ainult Hiina tehasesse, vaid varuosadena Euroopassegi, mis tähendab osade madalamaid hindu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077