Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 30. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupi käive kasvas miljardini

BLRT Grupi (Balti Laevaremonditehas) esimese kvartali käive ulatus tänavu esimeses kvartalis 1 miljardini kroonini, teatas firma.

Käive kasvas tänavu esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 161,3 protsenti.

Ettevõtte kasum ulatus tänavu esimeses kvartalis 150,2 miljoni kroonini, mida on 163,3 protsenti enam võrreldes mullu sama ajaga.

Suurima osa käibest andis erinevate metallkonstruktsioonide ehitus, mille esimese kvartali käive oli võrreldes mullusega 290,2 protsenti enam. Muuhulgas järgnes metallide müük 176,1 protsendise käibekasvuga. BLRT Grupi juhatuse esimehe Fjodor Bermani sõnul on ettevõtte seisukohast eriti oluline gruppi kuuluva ning Leedus asuva Vakaru Laivu Gamykla 192 protsendine laevaehituse käibe kasv. Kogu laevaehituse käive kasvas võrrelduna eelmise aasta 1. kvartaliga 150%.

Kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused. BLRT Gruppi kuulub 63 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas ja Venemaal. Eesti kapitalil põhinev BLRT Grupp loonud siin ligi 2000 ja mujal ligi 1500 töökohta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077