24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salapiirituse vedamisega seostatud ärimees ostis Remedia

Alkoholiärimees Indrek Kirss koos oma naise ning teise äripartneriga müüs Eesti suuruselt neljanda kange alkoholi tootja Remedia Offex Groupile, mille üht omanikku on seostatud salapiirituse veoga.

Offex Group kuulub Igor Zavizionile ja soomlasele Tapio Heino Seppole. Uueks AS Remedia juhatuse esimeheks on Aleksander Skoblov.

"AS Remedia müügitehing on toimunud, kuid ei ole veel täielikult lõpuni viidud. See toimub lähiajal. Remedia omandas Eesti ettevõte Offex Group koos välisinvestoriga. Remedia jätkab edasi senist tööd ja mingeid suuri muudatusi lähiajal tulemas ei ole. Alkoholiturul valitseb karm konkurents ja väiksematel tootjatel on üha raskem üksi toime tulla. Seetõttu koondatakse kahe ettevõtte jõud, et efektiivsemalt ja kiiremini edasi areneda," rääkis Remedia uus juht Aleksander Skoblov.

Senisele AS Remedia juhatuse esimehele Indrek Kirsile on tehtud ettepanek jätkata tööd Remedias.

Ekspress on kirjutanud politseist saadud info kohaselt, et Igor Zavizion tegeles salapiirituse Eestisse veoga. Tolliametnike sõnul tõid Raekoja platsile poleemikat tekitanud katusekorteri ostnud Dmitri Rusin ja Zavizion salapiiritust Eestisse Saksamaalt, maskeerides selle kas autode jahutusvedelikuks, aknapesuvedelikuks või mõneks muuks tööstuslikuks kemikaaliks. Tegelikult on piiritusele lisatud vaid väike kogus lõhnastatud ammoniaaki, mis kanistri avatuna olles aurustub.

Kuna Rusin ja Zavizion olid vaid maaletoojad ning hulgimüüjad, pole nende tegevuse kohta suutetud koguda nii palju infot, et meestele süüdistust esitada. Väidetavalt juhendavad, kaitsevad ja osaliselt ka finantseerivad Rusinit ja Zavizioni Tallinna allilma tuntud tegelased Oleg Lvov ning tema parem käsi Nikolai Holopov.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077