10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wõro ei pääse Oskari tööstust üle võtma

Eile jõudis kohtusaali Wõro Kommertsi kaebus konkurentsiameti otsuse peale, sest amet takistab konkurendi ligipääsu Oskar Lihatööstuse ärisaladustele.

Konkurentsiamet andis möödunud aasta lõpus Oskar Lihatööstuse aktsiaid omandanud Wõro Kommertsile koondumisloa, kuid väiketööstuse tohib üle võtta alles pärast kohtulahendit, mis jätab firma vähemusaktsionäri Aldo Pariku ostueesõigusest ilma, kirjutas Äripäev.

Konkurentsiameti asedirektor Aini Proos põhjendas, et tingimusliku loata poleks Parikul kohtuvõidust enam kasu, sest ülevõtja on selleks ajaks väikefirmas kõik oma plaanid ellu viinud ning kätte saanud ka ärisaladused.

49% Oskar Lihatööstuse omanik Aldo Parik käib praegu endise omaniku Ants Jänese ja temalt aktsiad ostnud Wõro Kommertsiga kohut, et kasutada oma eelisostuõigust.

Märtsi keskpaiku alustati Tartu maakohtu Võru kohtumajas eelisostuõiguse üle sisulist vaidlust. Samas tegi kohus kompromissi sõlmimise ettepaneku ning määras järgmise istungi alles maikuusse.

Wõro Kommertsi juht Kaido Kaare ütles, et ei taha kommenteerida vaidlust konkurentsiametiga. "Raske öelda, kas kompromissist asja saab," sõnas Kaare. "Advokaadid tegelevad praegu sellega."

"Wõrol on aktsiad, kuid pole hääletusõigust," selgitas Parik, miks Wõro Kommerts konkurentsiameti otsust tühistada tahab. "Nende põhiline mure on, et ei saa paika panna oma nõukogu ja juhatust." Parik möönis, et ka tema ise ei saa investeerimisotsuseid langetada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077