Autor: Agnes Ojala • 6. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina tormab autotootmises Jaapanist mööda

Hiinast saab 2010. aastaks Aasia Vaikse ookeani piirkonna suurim autotootja, valmistades aastas 11 miljonit sõidukit ja möödudes sellega Jaapanist.

"Jaapan tootis 2006. aastal 10,8 miljonit autot, kuid see langeb 2010. aastaks ilmselt vaikselt 10 miljonile," vahendas uuringu läbi viinud auto-uuringute firma JD Power-Automotive Resources Asia esindaja sõnu BBC.

Samal ajal Hiinas toodetud autode arv aga kasvab, kuigi kasv ei ole enam nii kiire kui varem. Kui 2006. aastal kasvas autotootjate sektor Hiinas 28,4%, siis selleks aastaks on oodata 14,3% tõusu.

Uuringu kohaselt liigub tootmine Jaapanist Hiinasse. 2010. aastaks moodustab Vaikse Aasia ookeani piirkonna autodest Hiinas ja Jaapanis valmistatud autod 76% kogu piirkonna toodangust. Teised suuremad tootjad on India, Lõuna-Korea ja Tai.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077