Autor: Mariliis Pinn • 27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti võimud süüdistavad Nestet, Statoili ja Lukoili kokkumängus

Läti konkurentsiamet kahtlustab, et kolm kütuse jaemüüjat - Neste, Statoil ja Lukoil - on kuritarvitanud oma turupositsiooni, vahendas BBN.

Uurimine tuvastas, et Neste Latvija (Neste), Latvija Statoil (Statoil) ja Lukoil Baltija R (Lukoil) on ära kasutanud oma domineerivad turupositsiooni.

Aastal 2003 kontrollisid nad 40% Läti kütuseturust. 2006. aasta märtsiks oli see kasvanud 50%ni. Konkurentsiameti sõnul kontrollivad nad turuhindu ja teavad väga hästi, et hinnakõikumised ja muud kõrvalmõjud tõukavad väikesed kütusemüüjad turult välja.

Statoil ja Neste väidavad, et hinnakärbe oli sõltumatu ja konkurentsist tingitud. Ka Lukoli esitas vastuväited, kuigi konkurentamet tõi välja fakti, et Lukoil ei ole kordagi iseseisvalt hindu langetanud, vaid on alati järginud Statoili ja Neste eeskuju.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077