Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 7. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heiti Hääl: lähikuudel bensiini hind tõuseb

Kütuseärimees Heiti Hääl ütles aripaev.ee online-intervjuus, et aprilli lõpuks kallineb bensiiniliitri hind umbes poole krooni võrra.

Hääl vastas aripaev.ee lugeja küsimusele Eesti kütuseturu arengu kohta 2007. aastal, et turg kasvab suhtes kogu majanduse kasvuga.

"Olulist osa etendab ka suvine ilm, sest särava päikese olemasolul reisivad inimesed ikka rohkem. Tavaliselt oodatakse vastust, mis maksab bensiin aasta lõpuks? Kui ma seda ette teaksin, ei klõbistaks ma Äripäeva toimetuses arvutit, et leivaraha teenida, vaid võtaks Bahamal päikest. Julgen vaid ennustada, et lähikuude perspektiivis on hind tõusamas. Tänase ja aprilli lõpu vahel lisandub bensiiniliitri hinnale umbes pool krooni. Antud seisukoht põhineb hetke hinnavahel Euroopa ja Ameerika turgude vahel. Hinnavahe on suur - ca 35 usd/mt, mis tähendab, et Ameerika reservid on kasinad ning nõudlus ületab globaalses mõttes pakkumist. Turumajanduses viib selline olukord üldreeglina hinnakorrektiivini. Taoline perspektiiv on lähemaks paariks kolmeks kuuks. Seejärel on suvi käes ning tarbimine põhjapoolkeral kasvab veelgi ehk hinnad ei peaks langema. Mäletan, et halva uudise toojal rebitakse keel suust, kuid mina pole seda valjusti öelnud. Hinnaleevendust kahjuks enne sügist oodata ei ole põhjust," oli Hääle vastus.

Loe intervjuud Heiti Häälega siit!

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077